Over Ilze

Ik ben Ilze  de Rijk-Swinkels, geboren in 1970 in Eindhoven. In 1993 behaalde ik mijn diploma aan de internationale academie voor fysiotherapie te Utrecht. In 1995 deed ik de Bobath-NDT opleiding in Groningen voor kinderen met neurologische problemen. Daarna heb ik de 4-jarige opleiding Kinderfysiotherapie in Breda gedaan.

Na 5 jaar als kinderfysiotherapeut in Deurne te hebben gewerkt, nam ik in 2009 de grote stap om mijn eigen praktijk voor Kinderfysiotherapie in Venray te beginnen.

Door de jaren heen heb ik vele interessante nascholingen gevolgd, zoals de cursus kinderen met medisch onverklaarbare klachten (MOK, SOLK), elastisch therapeutisch taping bij kinderen en het behandelen van kinderen met schrijfproblematiek. Ook de tegenwoordig veel gestelde diagnoses zoals ADHD, DCD en autisme bleven mij steeds interesseren, zodat ik ook de opleiding sensorische motorische integratie ben gaan doen, om kinderen te helpen met problemen in de prikkelverwerking.

Toen ik in 2017 merkte dat werken als kinderfysiotherapeut, zorgen voor een gezin met 3 opgroeiende kinderen, praktijkvoering, werknemers aansturen, administratieve rompslomp rond subsidies, elektronische patiëntendossiers, zorgverzekeraars ect. mij een beetje te veel werd, heb ik besloten om even een stapje terug te doen. Waardoor ik meer tijd kreeg voor mezelf en de dingen die ik ook leuk vind. Zo heb ik de cursussen motivational interview fysiotherapie en mindful fysiotherapeut succesvol afgerond. Dit alles heeft mij als mens en kinderfysiotherapeut bewuster gemaakt van wat ik wel en niet wil. In 2017 ben ik daarom begonnen aan een 3-jarige opleiding “paard en gedrag”. Dit om te kijken of ik mijn hobby “paarden” kan inzetten tijdens de behandeling van kinderen. Gedurende deze opleiding werd ik bewust van het feit dat paarden je eigen gedrag heel goed spiegelen en dat je daardoor meer bewuster wordt van je eigen energie en handelen. Mijn doel is om in de toekomst te bekijken of het inzetten van paarden tijdens de behandeling van kinderen van meerwaarde kan zijn. 

Ik behandel kinderen uit alle leeftijdscategorieën die problemen hebben met betrekking tot het bewegingsapparaat. Dat varieert van zuigelingen met een voorkeurshouding en/of schedelasymmetrie tot adolescenten met problemen als gevolg van een slechte houding, chronische pijn en/of onverklaarbare klachten.

Uiteraard komt de kennis vanuit de verschillende opleidingen goed van pas om kinderen en jongvolwassenen op een voor hun individuele manier optimaal te helpen, waarbij de technieken die ik mezelf eigen heb gemaakt, goed gecombineerd kunnen worden.

In mijn visie ga ik uit van wat de kinderen wel kunnen. Vanuit daar zoek ik de juiste ingang om de hulpvraag aan te pakken en kan het kind succeservaringen beleven en zijn/haar doelen behalen.

 

Menu